map-marker

Mallorca, 349 - 08013 Barcelona

telephone

93 207 31 65

envelope

barcelona@dominiquesbcn.cat

pointer-up

CLICKEDU

ESCOLA CARDIOPROTEGIDA

La nostra escola és un ESPAI CARDIOPROTEGIT i segur!
Com a Escola Cardioprotegida i Segura, l’entenem com aquell espai dotat de l’equip i el personal necessari per atendre qualsevol emergència mèdica que es produeixi en les nostres instal·lacions o voltants i poder assistir a una persona amb primers auxilis així com en reanimació.
A l’Escola, hem renovat un cop més el compromís com a Espai Cardioprotegit amb la renovació del certificat i el curs de formació al professorat i personal d’Administració i serveis destinat a aquesta tasca.

Notícia: Primera Escola amb la nova certificació TicTacDEA

Dominiques Barcelona és la primera escola a obtenir el Certificat TicTacDEA de l’Associació Salvar Atac de Cor

A l’escola Dominiques Barcelona , els professors, el personal no acadèmic i la direcció prioritzen el benestar dels alumnes i la seguretat per dur a terme la seva funció educativa.
Marta Vilamala, Directora Titular del centre destaca que “Fa molts anys que els professionals que treballen en aquesta escola estan formats en diferents àmbits per resoldre els incidents de salut i benestar dels alumnes i les familiars que es troben diàriament a l’escola, per que funcioni de forma satisfactòria en totes les circumstàncies”
Pau Duran, recorda que “El temps de reacció davant els primers símptomes determina la supervivència o la gravetat de les seqüeles d’una persona que de sobte pateix un atac de cor”. Les dades de l’INE i de la Fundació Espanyola de Cardiologia indiquen que les malalties del cor i els accidents del sistema circulatori són la primera causa de mort i discapacitat severa a Espanya, a l’àmbit laboral i a l’entorn familiar i d’oci.


Durant els darrers dies, hem realitzat una formació en Suport Vital, Primers auxilis, Reanimació i ús del desfibril·lador, per continuar essent un espai segur per a tots els infants, personal i famílies de l’Escola. Perquè la cura dels nostres infants i famílies és una prioritat per nosaltres!
El personal que ha renovat la certificació serà, i seguint els protocols establerts, qui durà a terme els primers auxilis en cas que així fos necessari i avisaria als serveis d’emergència.
D’altra banda, el monitoratge de les activitats extraescolars de l’AFA també es va formar durant l’estiu en primers auxilis pediàtrics i ús del desfibril·lador, aconseguint ser una Escola protegida en tot l’horari lectiu i no lectiu.
Amb aquesta iniciativa seguim formant part de les ZONES CARDIOPROTEGIDES de Catalunya i amb personal format per a aquesta tasca.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website