Mallorca, 349 - 08013 Barcelona

93 207 31 65

barcelona@dominiquesbcn.cat

CLICKEDU

La nostra història

1522
La primera comunitat

Es constitueix a Barcelona, al carrer Beates número 1 la primera comunitat de germanes dedicades, des del començament a educar les noies dels barris més antics de la ciutat. De la seva presencia a Barcelona, ja des del segle XVI , se’n fa ressó el llibre dels “Anales de Cataluña” ( Tom III, p. 173-174) on es pot llegir que és el primer centre escolar per a noies a Barcelona.

1879
Un nou edifici

Segle XIX. El 19 de març de 1879 és la data en que la comunitat i el centre educatiu es traslladen a un nou edifici a l’Eixample, al carrer Mallorca, entre Nàpols i Roger de Flor, fins el moment actual.

1909
La Setmana Tràgica

L’any 1909 La comunitat i el col·legi de les germanes van patir els efectes devastadors de la Setmana Tràgica. Durant el mes de juliol van haver d’abandonar el convent i col·legi degut a les flames i a la seva destrucció.

1910
Reconstrucció

L’any 1910 es reconstrueix novament el col·legi.

1936
La Guerra Civil

L’any 1936 iniciada la Guerra Civil Espanyola novament el col·legi experimenta els efectes de la destrucció incendiària. La comunitat va haver de deixar la casa el mateix 19 de juliol.

1939
La tornada

El mes de gener del 1939 les germanes ja són de nou al convent i al col·legi. Des d’aleshores la seva i la nostra presència en el barri ha estat un testimoni de donació, de dedicació plena a la meravellosa tasca d’educar.

2024
Reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona

El dia 22 de febrer de 2024 l’Ajuntament de Barcelona reconeix l’escola com entitat centenària valorant i reconeixent els 502 anys fomentant l’aprenentatge de totes i tots els infants per igual. L’escola segueix i seguirà impulsant l’excel·lència educativa la igualtat.

Avui

El col·legi s’ha anat adaptant a les exigències de la societat, als diferents plans d’ensenyança. Ha anat creixent, s’ha fet gran. Seguim amb la mateixa missió d’educar en els valors dominicans germanes i laics oferint una educació integral, al servei de la nostra societat.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website