map-marker

Mallorca, 349 - 08013 Barcelona

telephone

93 207 31 65

envelope

barcelona@dominiquesbcn.cat

pointer-up

CLICKEDU

La literatura com a font d’emocions

Que la Literatura ens desperta i ens permet experimentar emocions i entendre millor el món que ens envolta, ningú no ho posa en dubte perquè, malgrat el que llegim no sigui real, les emocions que podem sentir com a lectors sí que ho són. És  per això que s’ha utilitzat al llarg de la història per combatre problemes psicològics, fins i tot físics, i per tractar conflictes emocionals.

Des de fa molt temps, als Estats Units i al Regne Unit existeix la Biblioteràpia, una disciplina literària que utilitza la Literatura amb finalitats terapèutiques d’acompanyament i de desenvolupament personal; és a dir, que ajuda a afrontar la realitat a través de la ficció. La Laura García, una apassionada dels llibres, és la impulsora d’una iniciativa pionera a casa nostra a través de la seva plataforma Booklife, que neix de la ferma convicció que la Literatura ens pot ajudar a transitar per cadascun dels nostres trajectes vitals i que ofereix tallers, xerrades, guies de lectura i recomanacions per a tot tipus de públic,  a centres culturals, biblioteques, escoles…

“A Booklife només treballem amb ficció  perquè la gràcia per mi de la biblioteràpia és com la literatura ens pot ajudar en el nostre dia a dia. A la literatura hi és tot, perquè és un reflex de la nostra vida […] ”, ens diu la Laura. Novel·les, contes, teatre, poesia, siguin clàssics o novetats… Hi ha un llibre per a cada persona i per a cada moment de la vida; només cal trobar-lo!

Hem pogut comptar amb ella en la  sessió del mes de novembre del nostre Club de Lectura. Ens ha recomanat tot un ventall de títols per tractar l’Angoixa, un tema molt adient en aquests moments d’incertesa que estem vivint

Ha estat una trobada molt amena i enriquidora, diferent de les habituals, però amb un mateix propòsit: compartir la nostra PASSIÓ PER LA LECTURA!  Una activitat, a més,  en la línia del projecte EMOCIONA’T que  està duent a terme l’escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website