map-marker

Mallorca, 349 - 08013 Barcelona

telephone

93 207 31 65

envelope

barcelona@dominiquesbcn.cat

pointer-up

CLICKEDU

Mamen Gargallo, guanyadora del Concurs de Fotografia Matemàtica

La Mamen Gargallo,  professora de l’Escola Dominiques Barcelona, ha guanyat un accèssit de la categoria “Professorat” de la 23a edició del Concurs de Fotografia Matemàtica de l’ABEAM, amb la proposta didàctica Geo-endrecem?

Malgrat ser “de Lletres”, sempre m’ha agradat la Matemàtica: l’aritmètica, la geometria, les equacions, els teoremes… 

Aquest estiu, amb la reforma de la meva cuina, l’arquitecte em va posar uns deures molt especials: havia de mesurar tot allò que tenia a la cuina: des dels gots, les tasses i les copes, fins les cassoles i les safates, passant pels productes de neteja (rotllos de paper de cuina, detergents, bosses d’escombraries…), les llaunes, les ampolles, els pots d’espècies; tot, absolutament tot. D’aquesta manera, em va dir, farem els calaixos i els armaris, i col•locarem els prestatges en funció d’aquestes mides (diàmetres, altures, llargàries…), I, així, aprofitarem més i millor l’espai. I el tindràs més endreçat.

Aquests “deures” van encendre una llumeta en el meu cervell i van suposar el punt de partida per participar en el concurs de Fotografia Matemàtica, organitzat per l’ABEAM (Associació de Barcelona per a l’Estudi i la”Aprenentatge de les Matemàtiques), en la categoria “Professorat”, en què, juntament amb una fotografia, havia de presentar una proposta didàctica.

L’objectiu de l’activitat és que l’alumnat, en un entorn familiar i utilitzant els objectes quotidians de casa seva com a elements matemàtics, observi, mesuri, calculi, busqui, es qüestioni, plantegi alternatives, reflexioni i apliqui el que està aprenent en altres escenaris, indrets o situacions.

El novembre, en una jornada especial, hauré d’explicar la proposta davant dels altres guanyadors i altres docents especialistes en matemàtiques. 

Moltes felicitats! 

Us deixem amb unes imatges i el fitxer de l’activitat:

CreaEscola Quality Certificate for Education Website