map-marker

Mallorca, 349 - 08013 Barcelona

telephone

93 207 31 65

envelope

barcelona@dominiquesbcn.cat

pointer-up

CLICKEDU

Setmana de la Pau i la no-violència

La setmana del 27 al 31 de gener, l’escola celebra la Setmana de la Pau i la no-violència, coincidint amb el dia 30 de gener en el que celebrem el DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau.

Dimarts 28, els alumnes de 4t d’ESO van preparar l’esmorzar solidari, realitzant entrepans per als companys de l’escola, de P3 a Batxillerat.

Dijous tota la comunitat educativa vam guadir de l’activitat plantejada pel GAC on vam escoltar aquest manifest:

MANIFEST DE LA PAU

Tots i totes nosaltres hem de treballar per conviure en pau amb el nostre col·legi, les nostres famílies, el nostre barri i el nostre país. També hem de fomentar la no-violència, la tolerància, el diàleg, la justícia i la solidaritat dia a dia.

La pau es construeix, dia a dia, pas a pas, entre totes i tots. Només cal relacionar-nos amb les persones des del respecte i el diàleg, intentant conèixer què en pensen, què senten… i com som, i mai des de la sospita i els prejudicis.

La violència, els conflictes, l’agressivitat… acaben per fer mal, ningú en surt beneficiat, i provoquen por i rebuig al diferent. Aquestes conductes mai no han solucionat cap conflicte. Vers el contrari, acaben per agreujar-lo portant les parts a posicions irreconciliables o bé generant desigualtat.

– Nosaltres pensem i creiem que el món pot ser un lloc molt més habitable, on tothom i té un lloc, on el diàleg estigui per sobre de les armes, les paraules davant els insults i les baralles.

La pau no és només un dia, l’hem de construir des de la base, des del nostre entorn més proper: escola i família. 

Divendres, el show va concloure uns dies en el que els valors de la Pau i la No-violència s’han viscut a cada racó de la nostra escola i hem après que, com diu el manifest: ” La pau no és només un dia, l’hem de construir des de la base, des del nostre entorn més proper: escola i família“.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website